Πίσω στην κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Έναρξη μαθημάτων 8:25 π.μ. Λήξη μαθημάτων: 2:50 μ.μ.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

"Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να το εκφράσει η τέχνη"

Θεατρική Παράσταση - Ο Μικρός Πρίγκιπας

tn 20180612111847341 0001

Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018

peraiaautlh

Χορωδία

tn Afisa Sxoleio Keratsini

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας 2018

mathitiko festival 2018 exo

Παράσταση

afisa vouli

Έκθεση Μικρογλυπτικής

mikrogliptiki prosklisi

Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του σχολείου μας.

Ο εορτασμός της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου

Η γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973: Δείτε στα Βίντεο από  Γ΄ Γυμνασίου σε δύο μέρη της Α' Λυκείου καθώς και Εικαστικές δημιουργίες των μαθητών-τριών των τάξεων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου κατεύθυνσης  εικαστικών

 

Ο εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, από τους μαθητές των τμημάτων Α1 ΚΑΙ Α2 του Λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και των τριών κατευθύνσεων, Εικαστκά-Θέατρο-χορός.

 

 

Χριστούγεννα 2018. Μαγνητοσκοπημένες ευχές

Κερατσίνι, 21 Δεκεμβρίου 2018

Μαγνητοσκοπημένες ευχές από τα παιδιά της Α! γυμνασίου, των κατευθύνσεων Εικαστικών και Θεάτρου-Κινηματογράφου. Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή.

Επιμέλεια: Εικαστικών - Δρ. Ελένη Πολυχρονάτου, Θεάτρου-Κινηματογράφου και Βίντεο - Δρ. Αλέξανδρος Βαλσάμης.

POSTER KALLO

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο σχολείο μας με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών και από τις 3 τάξεις.

*Ευχαριστούμε την κα. Θεοδώρου για την επιμέλεια της όμορφης αφίσας

Ο εορτασμός της Επετείου της 17ης Νοέμβρη

istoria mias nixtas

 

Συμμετοχή του σχολείου μας
στον "Σχολικό ΠειραιΑθλητισμό 2018"

Ο "Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018" διεξάγεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής
κ. Σαμαρά Απόστολο, πήραν μέρος σε
χορό (παραδοσιακό, hip-hop), ξιφασκία, πυγμαχία, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, χειροσφαίριση, τοξοβολία, αντιπτέριση.

Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Μαρία Τσαρούχα

Η Μαρία Τσαρούχα, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου της Ο
ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε τη μεθοδό
της στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.
Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρία Τσαρούχα, μετά από περίπου είκοσι χρόνια
στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αποφάσισε
πριν τη μετεγκατάστασή της στην Αμερική να αφήσει παρακαταθήκη τις γνώσεις
της στον χώρο του Acting, με ένα βιβλίο που είναι το πρώτο μέρος της νέας
θεωρίας και μεθόδου Perceptual Acting and Directing, με τίτλο «O
ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, άπειροι χαρακτήρες, άπειρες ζωές, άπειρα frames». Το
βιβλίο αυτό μπορεί να βοηθήσει ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δραματουργούς,
δασκάλους υποκριτικής, γενικότερα όσους ασχολούνται με το θέατρο, τον
κινηματογράφο και όχι μόνο. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να το διαβάσει ο
καθένας αφού αναλύει τους νόμους της ανθρώπινης συμπεριφοράς όσον αφορά
στους ρόλους που ενδυόμαστε στη ζωή και στο ποιοι αληθινά είμαστε ως
υπάρξεις, πέρα από τη γραμμική κατανόηση που έχουμε λόγω της περιορισμένης
αντίληψης που προέρχεται κυρίαρχα από τις πέντε αισθήσεις.
Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ προσκαλεί επιστήμονες και
καλλιτέχνες, φιλοξενεί παραστάσεις και στηρίζει την υλοποίηση νέων
πρότζεκτ από τους διδάσκοντες σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Αποτελεί
κέντρο διαλόγου για τις επιστήμες και τις τέχνες με απώτερο σκοπό την
εκπαίδευση των μαθητών αλλά και το άνοιγμα σε νέα πεδία γνώσης κι
εμπειρίας για τους εκπαιδευτικούς, θεμελιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις
αξίες που στηρίζουν ένα καλλιτεχνικό σχολείο.

Δείτε εδώ επιπλέον βιογραφικά στοιχεία για τη Μαρία Τσαρούχα.

 

dance seminar

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω οργανωτικών προβλημάτων τα σεμινάρια ματαιώνονται.

 

prosklisi vouli

afisa vouli

Δελτίο Τύπου μετά την Παράσταση

Ήρθε η Ανάσταση στην Παλαιά Βουλή

meta tin stavrosi1

Ένα μοναδικό πολυθέαμα - οδοιπορικό στα Θεία Πάθη με λόγο, κίνηση, μουσική και εικαστική σύνθεση παρουσίασε η Χοροθεατρική Ομάδα Μεταμοφώσεις και το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Δραπετσώνας - Κερατσινίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, εικαστικού δημιουργού και καθηγητή κλασικού χορού και θεατρικής κίνησης Τάκη Λουκάτου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Το κοινό εντυπωσιάστηκε από το εμπνευσμένο μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο « Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» που παρουσίασαν επαγγελματίες ηθοποιοί και ερμηνευτές της ψαλτικής και λυρικής τέχνης σε συνδυασμό με μια ομάδα ταλαντούχων μαθητών του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας - Κερατσινίου (Β΄ και Γ΄ τάξης χορού) που χόρευε ακατάπαυστα.

meta tin stavrosi2
Την παράσταση συμπλήρωσαν τα εξαιρετικά γλυπτά με ουράνιες μορφές του Τάκη Λουκάτου . Επίσης προβλήθηκε βίντεο εμπνευσμένο από τη Μεγάλη Εβδομάδα που επιμελήθηκε ο ζωγράφος - εικαστικός δημιουργός Θοδωρής Ραυτόπουλος.

meta tin stavrosi3


Η παράσταση ήταν μια δημιουργική σύνθεση εκκλησιαστικών και βυζαντινών στοιχείων με στοιχεία τραγωδίας, μία βιωματική πορεία στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας με σεβασμό στην ορθόδοξη παράδοση αλλά και με μοντέρνα άποψη που διατράνωσε το μήνυμα της Ανάστασης μετά τη Σταύρωση, μέσα από τις ποικίλες τέχνες Το βήμα της Παλαιάς Βουλής μεταμορφώθηκε σε τράπεζα του Μυστικού Δείπνου. Οι μαθητές- άγγελοι μέσα από τον ουράνιο χορό τους οδηγούσαν τους ηθοποιούς- ανθρώπους σε μια πνευματική διάσταση, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ πνευματικού και υλικού κόσμου. Με τη νεανική τους φλόγα και το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι χορευτές - έφηβοι μας έκαναν να ζήσουμε έντονα το Θείο Δράμα από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την κορυφαία ημέρα της Ανάστασης.

meta tin stavrosi4
Τάκης Λουκάτος - Πάνη Σταθοπούλου

Συμμετείχαν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί: Μαρία Σόκαλη Παναγιώτης Τυροπάνης, Μιχάλης Δρόσος, Ζακ Σούσης, Φοίβος Κατσάλης, Μιχάλης Ζούρος, Βύρωνας Κανάκης, Λένα Δαρίου, Αμαλία Κοτσαδάμ, Στέφη Κόντου. Τραγούδησαν οι άξιοι ερμηνευτές: Ανίτα Σούση και Μηνάς Μακαρατζής (ψάλτης).

Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας- Κερατσινίου απέδωσε αποσπάσματα από τον ευαγγελικό λόγο καθώς και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Λίλας Σούση Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου.

Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία - χορογραφία - εικαστική επιμέλεια του δρώμενου ήταν ο Τάκης Λουκάτος. Τη μουσική σύνθεση έκανε η Λίλα Σούση, πιάνο, φλάουτο, κρουστά. Για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας - Κερατσινίου με μαθητές που για πρώτη φορά φοιτούν σ’ αυτό μίλησε η διευθύντρια Πάνη Σταθοπούλου η οποία ανακοίνωσε τα ερχόμενα εγκαίνια του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες της καλλιτεχνικής αυτής συμμετοχής του Γυμνασίου ήταν η Πάνη Σταθοπούλου μαζί με την Βίκυ Καραβά . Ηλεκτρονική επιμέλεια εκδήλωσης: Έλσα Καραγιαννοπούλου. Η εκδήλωση είχε τη στήριξη της Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ».

Το δρώμενο αυτό πραγματοποιείται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά στην Παλαιά Βουλή αναδεικνύοντας το καλλιτεχνικό ταλέντο μαθητών που αναβιώνουν το Θείο Δράμα, ενώ έχει παρουσιασθεί με διαφορετικούς συντελεστές και χορογραφία που ανανεώνεται στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο.

 

Φωτογραφίες από την Έκθεση Μικρογλυπτικής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας από 8 έως 22 Δεκεμβρίου 2017

Τα " Ντενεκεδάκια"...τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οι μαθητές της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Θεάτρου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Στέγη Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά "Ο Καλός Ποιμένας" στη Λεύκα, για να παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο, στα πλαίσια της υλοποίησης πολιτιστικών παρεμβάσεων των σχολείων σε Δομές του Πειραιά, που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πειραιά.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα δραματοποιημένο επεισόδιο της "Ντενεκεδούπολης" της Ευγενίας Φακίνου.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Εικαστικών  με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Θωμοπούλου και τον κ. Ραυτόπουλο.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μαθητής Νίκος Κ., ενώ τη διδασκαλία - σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβαν από κοινού η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βασιλείου και η μαθήτρια Λυδία Γ.

Οι μαθητές μας ενθουσίασαν τους λιλιπούτειους κατοίκους της Στέγης -μαθητές Δημοτικού- όχι μόνο με τις υποκριτικές τους ικανότητες, αλλά και με την περίσσια αγάπης και ανθρωπιάς που επέδειξαν. Τους πρόσφεραν ρούχα, παιχνίδια και πολλή αγάπη κι απέδειξαν πως οι καλλιτέχνες οφείλουν να διαθέτουν και ανθρωπιά εκτός από ταλέντο.

Το προσωπικό της Στέγης μάς υποδέχτηκε με πολύ φιλόξενη διάθεση και νόστιμα εδέσματα, ενώ τα παιδιά μάς ανταπέδωσαν τη χαρά που τους δώσαμε με τον γνωστό αφοπλιστικό τρόπο των παιδιών - χαμόγελα κι αγκαλιές ...

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Α’ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πολιτιστική εικαστική παρέμβαση "Αποτυπώνω Συναισθήματα" στο A΄ ΚΑΠΗ Κερατσινίου.

Η παρέμβαση οργανώθηκε στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των πολιτιστικών δράσεων των σχολικών μονάδων στην τοπική κοινωνία και για την επίτευξή της συνεργάστηκαν η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δ.Δ.Ε. Πειραιά κ. Ανθή Γουρουντή, η Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Χρυσάνθη Κουμπάρου, η διευθύντρια του καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Παναγιώτα Σταθοπούλου, ο υπεύθυνος του Α΄ ΚΑΠΗ κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, οι εικαστικοί κ. Αντωνία Θωμοπούλου, κ. Μαρία Κουλοβασιλοπούλου, κ. Θεόδωρος Ραυτόπουλος και οι μαθητές/ήτριες της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συνεργασία του Καλλιτεχνικού Σχολείου με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά

eidiko

Το σχολικό έτος 2017-2018 η εκπαιδευτικός σύγχρονου χορού του σχολείου μας Κονδυλιά Σοφία, μαζί με τα παιδιά της κατεύθυνσης χορού της Γ' Γυμνασίου, υλοποίησαν συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Animated Opera

Συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήριο που υλοποιείται από

το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός"

σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το θέμα του προγράμματος είναι "Όπερα και Animation"

animated opera

 

 

Μάχη της Ηλεκτρικής

Επίσκεψη των μαθητών-τριών των τριών τάξεων Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου και στην έκθεση για την "Μάχη της Ηλεκτρικής" στη ΔΕΗ.

 

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου τιμούν τη μνήμη της Μάχη της Ηλεκτρικής  με τις εικαστικές τους δημιουργίες 

Οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου Μαχαίρα Ιωάννα και Αργείτη Βασιλεία βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου για τη μνήμη της Μάχης της Ηλεκτρικής. 

Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας

Λίλα Σούση καθώς και σε όλα τα παιδιά της χορωδίας μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση και ερμηνεία κατά την συμμετοχή τους

στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

που διεξήχθη από 1 έως 18 Μαρτίου 2018.

Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς μας

Ραυτόπουλο Θεόδωρο (ΠΕ08) και Ιακωβίδου Ανθή (ΠΕ18.41) που συνόδευσαν τα παιδιά στην τριήμερη αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη.

 

tn Afisa Sxoleio Keratsini

Ωράριο λειτουργίας

Έναρξη μαθημάτων: 8:25 π.μ.

Λήξη μαθημάτων: 14:50 μ.μ.

8 Διδακτικές ώρες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Ελ. Βενιζέλου 98, Κερατσίνι
Τ.Κ. 18755
Τηλ: 210 4613060, email: gymkallk@sch.gr
    
 

Σύνδεση διαχειριστή

Copyright © 2019 Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Rights Reserved.

Δημιουργία ιστοσελίδας: Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής