Πίσω στην κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Έναρξη μαθημάτων 8:25 π.μ. Λήξη μαθημάτων: 2:50 μ.μ.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

"Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να το εκφράσει η τέχνη"

Τον Καιρό της Καραντίνας

Τον Καιρό της Καραντίνας

Oι Palantzian RadioArt στα Ραδιοκύματα του Εuropean School Radio δεύτερη φορά!

Δημιουργώντας στο μάθημα των Αγγλικών

Πολλά συγχαρητήρια στην κ.Βαρβαδούκα Ευτυχία και τους μαθητές της για τις δημιουργίες τους στο μάθημα των Αγγλικών !!!

Εργασίες μαθητών της  Β γυμνασίου στα πλαίσια αφίσας ανακύκλωσης ΕΔΩ 

Δημιουργίες μαθητών της  Α γυμνασίου  για την ημέρα της γυναίκας  ΕΔΩ 

Ποιήματα HAIKU της Γ γυμνασίου ΕΔΩ 

Στα πλαίσια του διαγωνισμού "Η μουσική των λέξεων " η μαθήτρια Βιβή Παπακωνσταντίνου και η μαθήτρια Μαρία Κουλούρη της Α Λυκείου  δημιούργησαν βίντεο με θέμα Pride & Prejudice .

 

Γιορτή Πολυτεχνείου 2021

Γιορτη Πολυτεχνειου 2021

Συμμετοχή της Γ΄Γυμνασίου στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

Συμμετοχή της Γ΄Γυμνασίου στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

Συνεργασία του σχολείου μας με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συνεργασία του σχολείου μας με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συμπόσιο Επιστήμη και Τέχνη

tn 20180612111847341 0001

Γ' Πανελλαδική Συνάντηση Καλλιτεχνικών Σχολείων 2019

synantisikallitexnikon2019

Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018

peraiaautlh

Χορωδία

tn Afisa Sxoleio Keratsini

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας 2018

mathitiko festival 2018 exo

Παράσταση

afisa vouli

Έκθεση Μικρογλυπτικής

mikrogliptiki prosklisi

Ένα έργο για τη ΓΗ

 

Αγαπητοί γονείς 

Κλείνοντας την φετινή χρονιά και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ετοιμάζουμε μια περιβαλλοντική δράση στο πάρκο Τρίτση. Τα παιδιά έχουν σχεδιάσει ένα έργο land art -δηλαδή έργο περιβαλλοντικής Τέχνης -που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην Οθωνική αυλή του πάρκου Αντωνης Τρίτσης.

gh1

Παράλληλα θα μπορείτε να ξεναγηθείτε στην έκθεση εικαστικών των παιδιών του σχολείου μας με θέμα «Ένα έργο για την γη» στην κόκκινη αίθουσα της Οθωνικής αυλής. θα ειναι η τελευταία μέρα της έκθεσής μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά  τα παιδιά και τους γονείς που βοήθησαν και υποστήριξαν την λειτουργία της έκθεσης.

gh2

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φορέα του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, που μας έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα Τέχνη και Περιβάλλον, την έκθεση και το έργο περιβαλλοντικής Τέχνης.


            Σας περιμένουμε !

ΥΓ: Φτιάξαμε αυτό το βίντεο από τη μέρα δράσης και σας το κοινοποιούμε!

 

            Οι υπεύθυνοι του προγράμματος


Βιβή Ντέμη

Αντωνία Θωμοπούλου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΕΣ»

(ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)

«Χαρά» − Η χαρά των παιδιών στους δρόμους της πόλης 

Πλατεία Κοραή

22/06/2019 στις 12:00

 

Φεστιβάλ Αθηνών 2019

}

Δημιουργίες των μαθητών-τριών των τάξεων Α΄ και Β΄ Γυμνασίου της κατεύθυνσης Εικαστικών, του καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της δράσης “Η χαρά των παιδιών στους δρόμους της πόλης”.

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μας παιδιά σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας σε αυτή την σημαντική συμμετοχή του σχολείου μας στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΕΣ».  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Θωμοπούλου Αντωνία, Κεχαγιά Ελισάβετ, Ντέμη Βιβή.

Μια γιορτή και ένα ανοιχτό παιχνίδι στους δρόμους του Πειραιά, από την πλατεία Κοραή ως τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, όπου τα παιδιά προσκαλούν τους διαβάτες να μοιραστούν τη νεανικότητα της αυθόρμητης χαράς και να συμμετέχουν ενεργά σε μια αλυσιδωτή αντίδραση θεατρικών, μουσικών και εικαστικών δρώμενων.                                                                                                                                     Η συνηθισμένη κυκλοφορία της πόλης αλλάζει και μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης με το παιδικό όραμα, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνύπαρξης, συν-κίνησης, έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το παιχνίδι και τις τέχνες.

Ένα ταξίδι στη συλλογική χαρά σε πεδίο ελεύθερο…

Τα παιδιά που συνεργάζονται και παρουσιάζουν τη δράση, είναι: Oικότροφοι ανήλικοι της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας», το Παιδικό & Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πειραϊκού Συνδέσμου και μαθητές-τριες από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

LINK : http://greekfestival.gr/festival_events/chara-%E2%88%92-i-chara-ton-paidion-stoys-dromoys-tis-polis/

Μπορείτε εδώ να δείτε στιγμιότυπα από τη μέρα δράσης!

 

 

 

Τα " Ντενεκεδάκια"...τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οι μαθητές της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Θεάτρου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Στέγη Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά "Ο Καλός Ποιμένας" στη Λεύκα, για να παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο, στα πλαίσια της υλοποίησης πολιτιστικών παρεμβάσεων των σχολείων σε Δομές του Πειραιά, που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πειραιά.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα δραματοποιημένο επεισόδιο της "Ντενεκεδούπολης" της Ευγενίας Φακίνου.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Εικαστικών  με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Θωμοπούλου και τον κ. Ραυτόπουλο.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μαθητής Νίκος Κ., ενώ τη διδασκαλία - σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβαν από κοινού η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βασιλείου και η μαθήτρια Λυδία Γ.

Οι μαθητές μας ενθουσίασαν τους λιλιπούτειους κατοίκους της Στέγης -μαθητές Δημοτικού- όχι μόνο με τις υποκριτικές τους ικανότητες, αλλά και με την περίσσια αγάπης και ανθρωπιάς που επέδειξαν. Τους πρόσφεραν ρούχα, παιχνίδια και πολλή αγάπη κι απέδειξαν πως οι καλλιτέχνες οφείλουν να διαθέτουν και ανθρωπιά εκτός από ταλέντο.

Το προσωπικό της Στέγης μάς υποδέχτηκε με πολύ φιλόξενη διάθεση και νόστιμα εδέσματα, ενώ τα παιδιά μάς ανταπέδωσαν τη χαρά που τους δώσαμε με τον γνωστό αφοπλιστικό τρόπο των παιδιών - χαμόγελα κι αγκαλιές ...

  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9.JPG
  • 10.JPG
  • 14.JPG
  • 19.JPG
  • 21.JPG
  • 27.JPG
  • 28.JPG

Oι Palantzian  RadioArt  στα  Ραδιοκύματατου

Εuropean School Radio

Οι Palantzian RadioArt, η νεοσύστατη Ραδιοφωνική Ομάδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κάνουν την πρώτη τους εκπομπή στο ΕuropeanSchoolRadio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, με θέμα:

     «Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα: Ιστορίες με Ζώα στον κόσμο της Τέχνης».

19 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή, 14:00

(αφιερωμένη στη μνήμη του μαθητή μας Γιάννη Κούπα)

afisa radio

Από τις ελληνικές λαΐκές παροιμίες ως τα γελοιογραφικά πουλιά του Αρκά, από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη έως το σύγχρονο best seller H κότα που ονειρευόταν να πετάξει της νοτιοκορεάτισας Xουάν Σα μι, από το Ασχημόπαπο του Δανού Άντερσεν και τον γνωστό παγκοσμίως παραμυθένιο Λύκο με την Κοκκινοσκουφίτσα ως το αστυνομικό μυθιστόρημα Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα και τη Λίμνη των Κύκνων με τον θλιμμένο πρίγκηπα Ζίγκριφιντ, τα ζώα “κλέβουν την παράσταση” στον κόσμο της Τέχνης, σε όλες της τις μορφές, διδάσκοντας, συμβουλεύοντας, αποκαλύπτοντας με το ήθος και το πνεύμα τους, αλήθειες για τον κόσμο των ανθρώπων.

Συντονιστείτε όλοι και όλες στο Εuropean School Radio!

Ακούστε την εκπομπή στον υπολογιστή σας εδώ:http://europeanschoolradio.eu/player.phpκαι συνομιλήστε μαζί μας στο chat ή κατεβάστε στο κινητό την εφαρμογή TuneIn και συντονιστείτε με το European School Radio όπου και αν βρίσκεστε. Αν τη χάσετε μπορείτε να την ακούσετε, όποτε μπορέσετε, από το αρχείο του ESR εδώhttp://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/3276 !)

(Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε το διαφημιστικό μήνυμα για την εκπομπή:

https://drive.google.com/open?id=1t2XiiiY2-eWJfrqkUWAsN-M6l0Qi9exn

Η εκπομπή ηχογραφήθηκε στο στούντιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος) και αποτελεί δημιουργική δράση μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου στο πλαίσιο συμμετοχής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πρόγραμμα «Ραδιοφωνικές Σελίδες-Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στα Ραδιοκύματα του Εuropean School Radiο» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ιουλιανή Βρούτση (φιλόλογο).

Συντελεστές στην παραγωγή της ήταν οι ακόλουθοι/ες μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης του Λυκείου:

Στην εκφώνηση των κειμένων: Μάρα Χονδροκούκη, Γιάννης Αγαπητάκης-Κέρν, Σπυριδούλα Τριαντάφυλλου, Εύα Ζαμπέλη, Ελευθερία Κλάππα, Αριστέα Ιωαννίδη, Νίκος Παντελίδης, Μαρίλια Χάψια.

Στη συγγραφή των κειμένων: Εύα Ζαμπέλη, Αριστέα Ιωαννίδη, Ελευθερία Κλάππα.

Στη Μουσική Επιμέλεια: Δανάη Γκόμεζ

Στην Τεχνική Επιμέλεια: Νίκος Παντελίδης

Στη διάχυση της δημιουργικής δράσης: Αλεξάνδρα Λεούση,Αναστασία Μαρινάκη, 

Στο προωθητικό μήνυμα: Μάρα Χονδροκούκη (συγγραφή-εκφώνηση)-Νίκος Παντελίδης (τεχνική επιμέλεια)

Δημιουργία διαφημιστικής αφίσας: Γιάννης Αγαπητάκης-Κερν

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Α’ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πολιτιστική εικαστική παρέμβαση "Αποτυπώνω Συναισθήματα" στο A΄ ΚΑΠΗ Κερατσινίου.

Η παρέμβαση οργανώθηκε στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των πολιτιστικών δράσεων των σχολικών μονάδων στην τοπική κοινωνία και για την επίτευξή της συνεργάστηκαν η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δ.Δ.Ε. Πειραιά κ. Ανθή Γουρουντή, η Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Χρυσάνθη Κουμπάρου, η διευθύντρια του καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Παναγιώτα Σταθοπούλου, ο υπεύθυνος του Α΄ ΚΑΠΗ κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, οι εικαστικοί κ. Αντωνία Θωμοπούλου, κ. Μαρία Κουλοβασιλοπούλου, κ. Θεόδωρος Ραυτόπουλος και οι μαθητές/ήτριες της Β΄ τάξης κατεύθυνσης Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συνεργασία του Καλλιτεχνικού Σχολείου με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά

eidiko

Το σχολικό έτος 2017-2018 η εκπαιδευτικός σύγχρονου χορού του σχολείου μας Κονδυλιά Σοφία, μαζί με τα παιδιά της κατεύθυνσης χορού της Γ' Γυμνασίου, υλοποίησαν συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Animated Opera

Συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήριο που υλοποιείται από

το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός"

σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το θέμα του προγράμματος είναι "Όπερα και Animation"

animated opera

 

 

Ωράριο λειτουργίας

Έναρξη μαθημάτων: 8:25 π.μ.

Λήξη μαθημάτων: 14:50 μ.μ.

8 Διδακτικές ώρες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Ελ. Βενιζέλου 98, Κερατσίνι
Τ.Κ. 18755
Τηλ: 210 4613060, email: gymkallk@sch.gr
    
 

Copyright © 2022 Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Rights Reserved.

Δημιουργία ιστοσελίδας: Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής